Klar for å kjøpe leilighet i morgendagens hjem?

Klar for å kjøpe leilighet i morgendagens hjem?

Klar for å kjøpe leilighet i morgendagens hjem? 1536 2048 Johannes Tvedt

Vi har snakket med to par som har tatt sjansen på å kjøpe leilighet som ikke er ferdig bygget. Grunnen? Da får man være med å sette sitt preg og lage sitt eget unike hjem. Med en erfaren utbygger som Heldal Eiendom, har de gitt fra seg deler av kontrollen i bytte mot innovative løsninger man ikke har muligheten til å komme på selv.  

– Vi opplever oss selv som krevende kunder, så hvis man klarer å tilfredsstille våre behov, da er man god, ler paret Tormod og Grethe-Kari. De to har kjøpt leilighet i prosjekt Skjold Stall og gitt full tillit til Heldal Eiendom på at resultatet blir som de ønsker.

Innovative løsninger gjorde det enklere å bestemme seg
For den lidenskapelige blues-musikanten Tormod og turentusiasten Grethe-Kari, føltes det først litt skummelt å skulle investere i en leilighet som ikke står ferdig ennå. Nå, lenger inn i prosessen, føles det som en luksus. 

Prosjekt Skjold Stall, som paret har kjøpt leilighet i, består av 14 selveierleiligheter og et mini hus med innovative løsninger som for eksempel brukte Leaf batterier, solcellepanel og nøkkelfri adkomst. Prosjektet har nærhet til skoler, fritidstilbud, turområder, trening og dagligvarebutikker.

Interessert i å vite mer om prosjekt Skjold Stall? Les mer her. 

Batteripakke fra Eaton er lagt inn i leilighetene.

De innovative løsningene som leveres i prosjekt Skjold Stall var en av de avgjørende faktorene for at de valgte å slå til.

– En annen grunn til at vi synes dette prosjektet er spennende, er at de bygger med solcellepaneler og hver leilighet får levert sitt eget batterier for rimeligere strøm. Med andre ord, man tar i bruk fornybar energi direkte og lokalt, svarer Tormod på spørsmål om hva som avgjorde kjøpet. 

– Det er koselig at prosjektet er på en gammel gård, og sett bort fra terrassehuset, blir gårdstunet bevart sammen med stallen og smien. Jeg håper dette blir et hyggelig område å bevege seg i, treffe naboer og at litt av gårdsfølelsen fortsatt er der, svarer Grethe.

Skjold Stall prospekt.

Interessert i mer informasjon om leilighetene? Se selve boligene i prosjekt Skjold Stall her

Slettebakken
I nybygget “Slettebakken” sitter Mats-Kristian P. Hopp med familien og nyter utsikten i sitt nye hjem. Mats er styreleder i sameiet på Slettebakken som er bygget av Heldal Eiendom.
– Bygget ligger jo på høyden og sier litt “pow, her er vi”.

Den Spansk-inspirerte takterrassen skal bidra til det sosiale i sameiet Slettebakken.

Fra der han bodde tidligere kunne han se de nye leilighetene som var under oppføring på Slettebakken, og når megleren ringte og sa de måtte bestemme seg, løp han ned og spurte om han kunne få komme inn og se.

– Perlen med dette bygget er jo helt klart utsikten du får. Det er som et levende maleri, sier samboer Ane Stokke spøkefullt og ser ut av de store vindusflatene og ut mot Bergen by og Ulrikens topp. 

Familien på tre har også funnet stor glede i sameiets ordning med hjemlevering av dagligvarer fra Meny Nettbutikk.

En stolt Mats utenfor fryserommet der han kan hente de ferdig leverte varene fra Meny netthandel.

Interessert i å vite mer om prosjekt Skjold Stall? Les mer her. 

– Her handler vi matvarer for en uke via en app. Den daglige handleturen som før kunne ta timer er nå gjort på 20 minutter og varene henter vi i et felles kjølerom i garasjen der varene er ferdig pakket. Så enkelt er det, faktisk. Dette er jo helt banebrytende, sier Mats og veiver entusiastisk med armene.

– Når sønnen vår skulle døpes, bare bestilte vi 10 handleposer med mat, og så tok vi heisen ned med han på armen og hentet varene, forteller Ane.

Mats og Ane på Slettebakken har sett for seg at sønnen skal kunne nyte godt av områdets aktivitetstilbud. Både skatehall, turnhall, ishockeyhall, og fotballbane ligger like ved. Men da Ane hadde mammapermisjon var det den store takterrassen på over 140 kvadrat hun fikk mest bruk for.

– Da tok jeg bare med den lille opp på takterrassen i 6. etasje for å sole meg, mens han fikk ligge i skyggen å sove. Det er det som er, ting er så gjennomført og gjennomtenkt i dette bygget. 

– Vi har også brukt takterrassen til å samle vennegjengen til tacokveld. Heldal har jo tenkt langt med å bygge et svært spanskinspirert spisebord som innbyr til sosiale sammenkomster. Spanjolene er jo kjent for å være flinke på å samles og møtes, understreker Mats.

Nøkkelfritt bygg
– En annen ting som er utrolig kult, er hvis vi for eksempel trenger å få hjelp av en elektriker, så kan vi bare opprette en midlertidig kode, og så kommer han seg inn, uten at vi trenger å være til stede selv, forklarer Mats og viser til byggets “nøkkelfrie adkomst”-tjeneste.

Nøkkelfri adkomst er blant mange innovative løsninger Heldal Eiendom benytter seg av.

Tormod og Grethe-Kari ser også frem til å kunne fjernstyre både lys, varme og ytterdøren i sin nye leilighet på Skjold Stall. 
– Det er deilig at varmen allerede kan være på når vi kommer hjem fra et opphold utenlands, så slipper man å engasjere noen andre, sier Tormod begeistret.

– Hvis man tilfredsstiller våre behov, da er man god…….

De to har funnet tonen med Tomas Plassen, som er prosjektleder i Heldal Eiendom.
– Det at vi har fått så god dialog med Tomas, gjør at vi føler oss ekstra trygge og ivaretatt. Han har det byggetekniske blikket på ting og kan forklare oss hvordan ting fungerer, forteller Tormod.

Med en over gjennomsnittet stor interesse for bygg og bolig, har paret kartlagt sine egne behov ned til minste detalj. Størrelsen på leiligheten, planløsning, miljøvennlighet og detaljer helt ned til listverket vurderes, før de bestemmer seg for om en leilighet er attraktiv eller ikke. 
– Vi har jo skremt Heldal litt med å si at dette er siste gangen vi vil “bygge” noe, derfor må det bli riktig denne gangen. Vi har lagt lista litt høyt nettopp på grunn av det, legger Grethe-Kari til.

Slik kommer leilighetene på Skjold Stall til å bli seende ut.

Interessert i mer informasjon om leilighetene? Se selve boligene i prosjekt Skjold Stall her

Hotellfølelsen

Som styreleder i sameiet opplever Mats å få mye tilbakemeldinger på bygget og leilighetene. 

– Tilbakemeldingene har vært veldig positive. Folk liker de innovative løsningene. Det skal være noen barnesykdommer i et nybygg, men Heldal er genial på dette med å være på ballen med en gang og fikse, ordne og forklare. Ryktet de har hatt på seg i forkant har jo også vært veldig bra. Jeg har flere i familien som jobber i bygge bransjen som har skrytt masse av dem. 

Ingen av dem er i tvil om hva som var kronen på verket med dette bygget.

– Ane pleier å si at hun føler hun bor på et hotell fordi alt er så moderne her. Spesielt fordi utebelysningen om kvelden er så spektakulær, ler Mats.

Mens Ane og Mats nyter hotellfølelsen i sin leilighet på Slettebakken, lengter Grethe-Kari og Tormod etter å flytte inn i sitt nye hjem på Skjold Stall. De er heller ikke i tvil på at ventetiden vil være vel verdt det.  

– De hjemmene vi tidligere har kjøpt har stort sett vært i nybygg, fordi vi ønsker å være med å påvirke sluttresultatet. Det er viktig for at det skal føles som vårt hjem. Derfor er dialogen vi har med Heldal veldig viktig for oss. Vi opplever at vi blir hørt, og finner løsninger på ting, avslutter Tormod. 

Ønsker du å lære mer om prosjektet Skjold Stall – eller andre prosjekter Heldal Eiendom bygger?

Ta kontakt med megler Jan Kristoffer Sletteland på jan.sletteland@emvest.no eller 486 02 320.