Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Er det fastpris på nybygg?

Ja, vi har kun med faste priser ved kjøp av leiligheter i nybygg. Kun ved noen få anledninger har vi hatt budrunde, hvor det har vært flere interessenter på samme leilighet.

Hva må vi betale ved kontraktinngåelse?

Det kan variere noe, men prisen ligger mellom kr. 100 000,- og 150 000,- hvor det resterende beløpet betales ved overtakelse.

Hvor blir innskuddet og kjøpesummen plassert?

Pengene går alltid først inn på klientkonto som Megleroppgjør AS besitter. Vi får aldri pengene før kunde har signert og godkjent boligen ved overtakelse.

Hva må vi betale i dokumentavgift?

Ved kjøp i nybygg er dokumentavgiften kun 2,5 % av tomteavgiften, og ikke av kjøpesummen. Det vil si at det er en stor fordel å kjøpe helt nytt.

Kan vi endre på planløsning?

Alt er mulig, men kun hvis man er tidlig inne i prosessen, jo tidligere, jo bedre! Kjøper man før bygget er ferdigstilt, har man flere muligheter enn hvis bygget nærmer seg ferdig.

Kan vi endre innredning?

Ja, hos oss kan dere endre både kjøkken, fliser, parkett, baderomsmøbler, farge på veggene og innvendige dører.

Får vi se boligen før overtakelse?

Ja, alle våre kjøpere vil få se boligen før overtakelse. Vi har ferdigbefaring ca 1 uke før overlevering, og da går vi sammen igjennom boligen. Her vil det bli notert ned eventuelle feil og mangler som vi må rette opp i før selve overtakelse. Ved overtakelse går man igjennom evt endringer og er en hyggelig og litt høytidlig seanse. Det er en STOR dag for dere som kunde og oss som utbygger. Det viktig for Heldal Eiendom at boligen står til deres forventninger.

Kan vi angre på et boligkjøp etter kontraktinngåelse?

Det er fullt mulig og kansellere boligen, men boligkjøper blir belastet for de kostnadene vi har ved å selge leiligheten på nytt.

Kan vi selge boligen til andre før overtakelse?

Ja, men dette vil medføre en gebyrkostnad på kr. 50 000,- ved ny kontrakt.

- Hvilken sikkerhet har vi dersom dere går konkurs?

Vi stiller alltid sikkerhet i henhold til bustadoppføringsloven §12, der vi har forsikret deg som kunde med 3 % av kjøpesummen før overtakelse, og 5 % av kjøpesummen 5 år etter overtakelse.

FAQ

Ta gjerne kontakt om du lurer på noe

Heldal Eiendom

Kontakt oss

Kontakt oss