Velg malingsfarger ut i fra interiøret ditt

Velg malingsfarger ut i fra interiøret ditt

Velg malingsfarger ut i fra interiøret ditt 3024 3024 Heldal Eiendom

Er du usikker på hvilken farge du skal ha på veggene? Skal du velge det sikre eller driste deg med en sprekere farge? Om du kjøper bolig hos oss i Heldal Eiendom, kan du velge mellom et bredt spekter av malingsfarger.

Vi samarbeider med Malermester Frode Heggland som leverer alt av innendørsmaling til våre boligprosjekter – inkludert fellesarealer. De benytter Jotun som leverandør, og du som kunde står derfor fritt til å velge mellom alt fra fargekartet deres. Som standardfarge velger vi ofte en nøytral, lys og delikat farge, som blant annet Jotun sin «Lys antikk».

– Jeg pleier å si at det ikke er fargene som skal gjøre leiligheten din, men det du putter i den. Med det mener jeg at det er viktig å se gjennom hva du har av interiør fra før eller hva du ønsker av møblement og dekorasjon. Fargen du velger på veggen bør nemlig kunne komplimentere disse elementene, sier malermester Frode Heggland.

Folk velger forskjellig
Heggland har vært lenge i bransjen og sett trender komme og gå. Det han for øyeblikket legger merke til er at det er en stor spredning i hva folk velger av farger.

– På 90-tallet var det en tydelig trend – da skulle alt være «knæsj» og gjerne knallrødt, grønt eller oker. Dette endret seg drastisk på 20-tallet, da ønsket folk seg lysere farger. For noen år siden begynte vi å se mer til farger igjen, og det gjør vi fortsatt, men noen ønsker det også lyst og andre mørkere.

Han ser også at noen vil ha kalk- eller mineralmaling. Det som likevel dominerer er at veldig mange nå velger kontrastvegger.

– Vi ser at mange bruker en lys og nøytral farge som base, men ønsker en kontrastvegg i en mer livlig farge. Grønn- og blåtoner er veldig populært, som blant annet Jotun sin «Byge» eller «St. Pauls Blue», men også her ser vi variasjoner i hva kundene velger, sier Heggland.

De fleste endrer standardleveringen
Når du kjøper bolig hos oss i Heldal Eiendom, vil Malermester Frode Heggland kontakte deg og fortelle om mulighetene du har.

– Jeg sender ut mail med informasjon til hver enkelt kunde og forteller hvilken standardfarge som er satt. Alle får deretter muligheten til å velge tre ulike farger, uten tillegg i pris. Om du ønsker flere farger er dette selvfølgelig ingen problem, men da er vi nødt til å ta et lite tillegg, sier Heggland.

Malermesteren opplever at de aller fleste velger å endre på standardleveringen som er satt. Slik har det ikke alltid vært.

– Før så vi at de fleste ville ha det lyst, og valgte derfor å ikke endre på standardfargen som ble levert. Nå derimot, ser vi at de aller fleste velger å endre fargene i boligen, og hva de velger varierer veldig. Jeg opplever ikke at det er enstydig.

 
Tenk gjennom hva du har

Mange er usikker på hvilke farger de skal gå for og er redde for at de skal angre på valget.

– Jeg inviterer ofte folk som er usikre opp på kontoret mitt, slik at vi sammen kan gå gjennom fargekartet og jeg kan være behjelpelig med spørsmål. Står kundene på bar bakke, spør jeg ofte hva de har fra før – er det en brun skinnsofa eller en gammel stol du har arvet som du ønsker at fargen på veggen skal passe med? Dette er viktig å tenke gjennom, for det kan virkelig kræsje, sier Heggland.

Han har opplevd at kunder har valgt feil farge, og at de kort tid etter innflytting har måttet male på nytt. Dette er ikke ønskelig for noen parter, da det fort blir kostbart for kunden og malerne får ekstra arbeid.

– Om noen velger drastiske farger, tar jeg ofte en ekstra prat med dem. Ikke fordi jeg skal overstyre eller ødelegge for hva de har tenkt, men fordi jeg opplever at folk ofte blir lei av slike farger. Det er noe helt annet å se en farge på en liten strips kontra på en stor vegg. Likevel er det kunden som i bunn og grunn bestemmer.

For malermesteren er det viktigste at kundene blir fornøyde og trives i boligene sine.

– Akrylmalingen som vi bruker er veldig slitesterk og holder lenge, så det er viktig å velge en farge som du vil trives med i mange år fremover, avslutter Heggland.